Auchterarder School, Perthshire

In 2000-2004 I was commissioned to work with architects Anderson Bell Christie to develop a series of artworks to be integrated into the fabric of a new secondary school in Auchterarder, Perthshire.

“The Lie of the Land” fills the full height of the entrance space to a height of 9 metres, and is based on the contour lines of the Ochil Hills, which are visible from the school’s windows. The design is routed out of birch ply panels.

“Catchment” is derived from a map of the River Earn and its tributaries, its catchment area similar to that of the school itself. The design is inlaid into the floor covering throughout the ground floor of the school.

A further piece “Assembly” gathered school photographs from the 19th century to the present day in a single panoramic frieze running right around the walls of the assembly hall.

Subscribe To My Newsletter

Please join my mailing list to hear first about previews, forthcoming exhibitions and publications.

You have Successfully Subscribed!